Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale
MesajTrimis: Joi, 24 Apr 2008, 8:38 am Go top: O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti
„Moartea domnului Lazarescu” pare sa fie o poveste fara sfarsit in spitalele romanesti. Ultima victima este Oana Scanteie, in varsta de 3 ani.
Fetita a fost adusa pe 12 aprilie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Luis Turcanu” din Timisoara, trimisa acasa, apoi readusa de parinti la aceeasi institutie, dupa care a fost transferata la un spital de boli infectioase, care a trimis-o din nou la cel de copii, unde a si murit. Parintii fetitei au sesizat Colegiul Medicilor si cer autoritatilor sa le spuna de ce le-a murit copilul.

Tatal fetitei ne-a povestit ca, pe 12 aprilie, ei au adus copilul la Spitalul „Luis Turcanu” din Timisoara pentru ca Oana facuse febra de 40 de grade: „Acolo am gasit-o pe doamna Daciana Petre, medic de garda, care, dupa un consult superficial la plamani, a constatat ca are putin rosu in gat. A rupt o bucatica de hartie dintr-o coala si i-a prescris nurofen si vitamina C, apoi am mers acasa”.

In mai putin de 24 de ore si dupa o pastila de nurofen, fetita se simtea tot rau. A doua zi au dus-o iarasi la Spitalul „Luis Turcanu”, iar aici medicul de garda Felicia Chelu i-a pus un alt diagnostic: meningita acuta.

„Am fost trimisi la Spitalul «Dr. Victor Babes», pe motiv ca la Spitalul «Luis Turcanu» nu exista sectie in care se trateaza bolile infectioase”, a povestit, pentru cotidianul.ro, tatal copilului.

La Spitalul „Victor Babes“, Oana a avut iar ghinion. Aici, medicul Suzana Barcsay i-a facut un set de analize, i-a confirmat diagnosticul de meningita acuta, apoi a internat-o, impreuna cu parintii. „Au urmat cateva perfuzii cu antibiotic pana la ora 2.00 noaptea, cand dr. Barcsay i-a administrat un calmant direct in vena, care a constat in 2,5 diazepam. Din acel moment, Oana a avut dureri groaznice. Doamna doctor era foarte speriata, a sunat dupa o salvare apoi, spunandu-i unui coleg: «Nu i-am administrat decat 2,5!!!!».”

Cu fetita in criza, membrii familiei Scanteie au fost trimisi din nou la spitalul de copii, pe motiv ca Spitalul „Victor Babes„ n-ar avea sectie de ATI. Tatal copilului sustine insa ca nu sectia era problema, ci ca doctorul de ATI nu era de gasit la ora aceea.

Revenita la Spitalul „Luis Turcanu”, in mai putin de 24 de ore, fetita a intrat in coma. Dupa doua stopuri cardiace, inima fetitei a cedat. Gelu Scanteie isi aminteste insa de toate barierele care i s-au pus si aici: intai dr. Andrea Militaru, de la Terapie Intensiva, i-a spus ca „nu are voie sa primeasca copiii cu meningita”.

Apoi a primit-o, dar „catre dimineata a intrat in garda domnul doctor Craciun, care s-a ocupat de fetita, dar foarte superficial. Personalul ne fugarea tot timpul. La ora 18.00 a avut primul stop cardiac si a fost resuscitata cu mana. Doctorul Craciun ne-a spus ca fata ar trebui intubata, dar aceasta nu a mai fost, pentru ca nu s-au mai ocupat de ea. La ora 19.15 a avut al doilea stop cardiac, in urma caruia fata a murit.” Era 14 aprilie.

„Fetita a fost tratata cu multa superficialitate de catre fiecare medic, fiind plimbata de la un spital la altul. Imi doresc sa stiu ce s-a intamplat cu viata fiicei mele si din ce cauza a murit fara ca nimeni sa nu poata sa faca nimic pentru ea”, a declarat tatal fetitei pentru cotidianul.ro.


cotidianul

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 24 Apr 2008, 10:15 pm Go top: O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale Răspunde cu citat (quote)
Naty`
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 16/Mai/2006
Mesaje: 779
Locație: Timisoara
Sad
Cel mai prost sistem sanitar din lume. Urasc spitalele din romania si medicii incompetenti atat de mult...
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Lun, 28 Dec 2009, 9:56 pm Go top: O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale Răspunde cu citat (quote)
VandaM
Bronze Member
Bronze Member
Data înscrierii: 26/Dec/2009
Mesaje: 62
inca un caz, am mai vazut cateva tot de genul asta.niste medici care plimbau pacienti din spital in spital pana au murit

_________________
Prefer sami fac singur prieteni...nu sa ma considere altii...
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 02 Apr 2013, 3:07 pm Go top: O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale Răspunde cu citat (quote)
abcman
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 13/Mar/2013
Mesaje: 22
Locație: Bucuresti
Se intampla peste tot, daca nu ai dat banul, ori nu te baga in seama, ori te plimba de colo colo pana mori sau renunti tu si te duci acasa asa cum ai venit sau si mai rau, in toate spitalele e asa si nu se va schimba nimic intr-un viitor apropiat..
Vezi profilul utilizatorului

O fetita de 3 ani a murit plimbata intre spitale
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara