Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Pledoarie pentru genul trance
MesajTrimis: Joi, 11 Mai 2006, 1:07 pm Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
Dj @!exx
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 69
Locație: Craiova




Te poţi pierde în muzică. Te poţi rătăcii şi revenii, doar pentru câteva secunde, şi doar pentru a te pierde din nou. Ai păşit vreodată pe crestele gândului şi ai pătruns adâncurile inimii?

Acum lăsaţi-mă să vă întreb: Ştiţi să ascultaţi… sunetul muzicii? Dacă urechea ta ascultă dar mintea ta e obosită şi refuză să înţeleagă atunci eşti surd. Dacă urechea ta se ridică în ascultare dar sufletul tău cade în tăcere, atunci eşti surd. Dacă urechea ta aude iar mintea ţi-e trează şi sufletul deschis, atunci … ascultă sunetul Trance.

Trance este stilul suprem al muzicii electronice, muzica minţii şi sufletului, un pas mai aproape de perfecţiune. Trance este parada sunetelor electronice modelate organic.

Trance este un stil muzical relativ recent. Rădăcinile sale ca stil al genului electronic se găsesc în cadrul muzicii techno, când la începutul anilor ’90 în cluburile din vestul Europei îşi făcea apariţia un nou stil muzical, stilul trance. Caracterizat printr-un ritm profund, o construcţie puternic stratificată şi printr-un beat uşor care este întrerupt uneori pentru a atrage atenţia asupra unei inserţii vocale, Trance-ul crează o ceea ce unii numesc “uplift”, o senzaţie deosebită de oricare alta pe care ţi-o poate insufla un gen muzical, întrecută probabil în intensitate doar de ritmurile clasice de tobe şi vocalizele corale. Trance-ul este dincolo de toate libertatea de expresie este o formă de exprimare care permite omului să potenţieze la maxim sensibilitatea şi creativitatea cu care este înzestrat.

Muzica trance o evoluat în mai multe substiluri. Acestea converg uneori din sinteza trance cu alte stiluri muzicale precum progresive sau house. Astfel cele mai comune variaţii de trance pe lângă trance-ul pur, mereu inovator dar din păcate supus prea mult influenţelor comerciale, în familia trance regăsim: progressive trance(caracterizat printr-o dezvoltare treptată şi lentă a liniei melodice); vocal trance(substil puternic rimat în care statul vocal este dominant); hard trace(un trance-house mix latura house venind, în principal, cu reprizele acute de beat şi accentul de bass); psy-trance(se individualizează prin bătăi de bass acute şi frecvente pe întreaga durată a firului melodic; provine de la psychedelic, care are temelii mult mai vechi decât trance-ul în sine, şi care este considerat adesea sinonim cu stilul goa-trance(trance-dance), caracterizat, mai ales, prin ritmuri de origine indiană); şi trance ambiental(cu o linie melodică uşoară, fără accente evidente de bass). Trebuie aici menţionat stilul dream care este un fel de copil al trance-ului fără a fi un stil trance în sine, dar poate fi caracterizat ca un trance purificat şi rarefiat, de toate influenţele şi în special de substratul techno care reprezintă baza liniei trance.

Trance-ul ca stil muzical sa potenţiat pe teritoriul Europei, dar a pătruns într-o mai mică măsură şi pe teritoriul Americii de Nord. Nu trebuie să uităm că în America au apărut primele ritmuri techno, dar cu toate acestea, aici muzica trance a fost primită cu reticenţă, un singur factor stimulând răspândirea în această zonă – pirateria prin intermediul Internetului. În Europa de-a lungul timpului, Germania a fost şi este centrul Trance. Orice fan al muzicii Trance a auzit de compilaţiile Tunnel Trance Force, iar cine nu a auzit are timp, muzica Trance renaşte permanent! Mărturiile legate de aceste compilaţii, la adresa Trance-ului sunt un punct pozitiv în cartea de onoare a stilului Trance: Persoane care nu reuşesc să găsescă suficiente cuvinte de apreciere; Oameni care cred este cea mai bună senzaţie şi chiar rock-eri convertiţi instantaneu. Muzica Trance pare să îşi capete treptat, treptat locul binemeritat în cercul muzicii electronice, tot mai multe stiluri apelează la ritmul Trance pentru a aduce o notă de vitalitate liniei melodice. Dacă nu îndrăsnesc prea mult, pot spune că Trance-ul se va afirma şi în relaţie cu alte stiluri muzicale, să nu vă fie de mirare, că muzica Trance cu referiţe din muzica clasică este un fenomen nou şi deosebit.

Ca orice stil necomercial, trance-ul a primit o pecete nedreaptă. Astfel a rămas în sarcina cluburilor, şi a concertele de stradă să menţină spiritul Trance treaz. Şi iată că au făcut mai mult. La aproape 15 ani de la primele încercări muzica Trance este mai puternică ca niciodată, iar aici trebuie menţionat că Internetul a avut o importanţa deosebită, în acest sens.

Trance-ul are un potenţial deosebit, fiind un stil muzical care se inspiră din aspecte ce privesc direct sau indirect omul, de aceea pare a avea resurse nelimitate. Muzica trance te cheamă să fi liber, să-ţi exprimi sentimentele, să fi stăpân pe tine, uneori te îndeamnă la meditaţie, elogiază natura, alteori face apel la pace şi libertate, solidaritate şi prietenie, nu incită la ură, violenţă şi nu îşi insultă ascultătorul. Din păcate ceea ce ia lipsit Trance-ului, adică o promovare comercială a devenit rapid un flagel care îneacă trance-ul pur şi îl prezintă într-o formă improprie şi distructivă. Când apare factorul comercial , muzica începe să fie sufocată. Îşi fac apariţia tot felul de personaje artificiale şi dubioase, de prost gust, în general plagiatori fără cel mai mic simţ artistic care avizi de profit, îşi fac un “nume” pe piaţă, prin strategii meschine. Aceşti mărăcini vin şi pleacă, dar pata pe care o lasă rămâne o suferinţă.

În România… da, e trist, în România Trance-ul e absent. Dacă în magazinele de muzică, de la noi, nu găseşti nici măcar o compilaţie house, ci doar imitaţii comerciale, ce să mai vorbim despre muzica Trance. În rest manelelee… fie lăudat cerul, într-o zi de furtună! Iar dacă mai ‘scapă’ o piesă la radio, avem grijă să fie folosită doar ca fundal sonor, sau să o tăiem pe jumătate, pentru a face loc ultimelor gunoaie autohtone, şi nici pe departe să se ostenească cineva să rostească “Trance” sau să şoptească numele piesei şi al autorului.

Despre Trance ca fenomen muzical, se ştiu lucruri puţine, sau nu se ştie aproape nimic, căci explicit despre Trance sa scris puţin. Cei 15 ani nu au fost suficienţi ca Trance-ul să primească o definiţie clară şi se pare că va mai trece încă mult timp până când muzica trance va ieşii din lumina negativă în care necunoscătorii continue să o scalde. Trance-ul continuă să fie asociat, de unii, cu consumul de droguri. Factori precum asocierea nefastă între numele stilului şi starea de euforie indusă de droguri, faptul că Trance-ul se ascultă în unele cluburi, unde puţini au cultură muzicală, dar mulţi au un apetit deosebit pentru alcool şi uneori pentru narcotice şi mai ales indiferenţa cu care unii continuă să trateze acest stil au condus la asocierea dintre Trance şi droguri. Cred că este aprope inutil să îmi exprim revolta: oricine are suficientă judecată ca să înţeleagă că Pământul e rotund, poate înţelege că singurul drog care implică Trance-ul este muzica în sine.

Dacă îţi plac manele(…), şi ai citit până în acest punct, te felicit, însemnă că ai unele şanse de vindecare. Dacă acum poţi spune ‘Da vrea să ascult Trance!’ te rog citeşte paragraful următor, dacă nu pleacă repede … şi ai de grijă să nu calci într-o manea. :=)

Sunt convins că o parte dintre cei ce citiţi acest articol, nu aţi ascultat niciodată o piesă trance. Dacă aţi a-ţi ascultat una probabil că aţi făcut-o involuntar şi nu vi sa atras atenţia, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Când spuneam că Internet-ul este fascinant, nu greşeam; Internet-ul este fascinat în măsura în care a permite anumitor grupuri neorientate comercial să îşi creeze o breşă în jungla comercială, şi astfel acestea aduc lucrurile bune acolo unde le era locul – aproape de oameni. Acesta este cazul unor posturi de radio online care transmit muzică necomercială. Internet-ul are însă mult mai multe de oferit. Ştiri, interviuri şi multe alte resurse trance sunt pe Internet, şi chiar dacă uneori Internet-ul face un pas în spate, cum este cazul piraterie muzicale, îl face uneori, pentru a ne aduce pe noi, oamenii, în faţă.

Să fiţi mereu, cu gândul limpede şi sufletul împăcat, şi ţineţi minte: “stay real… stay tune… keep on Trance!”

sursa : cciprian.ro

_________________
Să fiţi mereu, cu gândul limpede şi sufletul împăcat, şi ţineţi minte: “stay real… stay tune… keep on Trance!”
Vezi profilul utilizatorului

alex, ai folosit cunvantul magic "manele"!
MesajTrimis: Joi, 18 Mai 2006, 7:35 am Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Nu vei putea niciodata sa distrugi acest gen de muzica... si nici nu trebuie. Manelele trebuie lasate sa se autodistruga.
De ce se asculta? Sincer - nu stiu. Poate pentru ca sunt ritmate, pentru ca nu folosesc cuvinte elevate, pentru ca s-a creat un cerc vicios - toata lumea asculta tocmai pentru ca toata lumea asculta. Cert este ca vad copii de 5-6 ani cantand 'pe la spate, pe la spate', copii din clasele primare vorbind si purtandu-se ca 'smecherii' din manele. Problema cu manelele este ca toti tinerii din ziua de azi vor creste in acest mediu - care promoveaza aceste valori. Cand esti om? Cand ai mertan, cand arunci cu banii, cand ai multi dusmani, da' ti se rupe, ca esti al mai bashtan, cand iti bati joc de femei... femei care sunt toate niste curve, niste perverse, umbla dupa bani, si prefera pe la spate.

Ce putem noi sa facem? Sa ne crestem copiii cu muzica buna. Sa le dam sa asculte formatii/artisti care transmit un mesaj pozitiv si, intr-un final, sa ii lasam pe ei sa ia o hotarare - daca devin sau nu manelisti.
Cea mai mare problema, insa - este ca daca nu esti manelist, devii sociopat - la toate chefurile se canta asa ceva, asa ca - pentru ca tii la principiile tale - ce poti sa faci? stai intr-un colt cu berea in mana? Nu e bine nici asa.
Vezi profilul utilizatorului

Bv ade
MesajTrimis: Joi, 18 Mai 2006, 10:25 am Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
Luxian
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 1529
Locație: Timisoara




bv ade, daca vrei deschidem si topic pledoarie anti manele he he he

_________________


Subliminal message: support open source!
Vezi profilul utilizatorului

Re: Bv ade
MesajTrimis: Joi, 18 Mai 2006, 11:48 am Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
Maleficus
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Mai/2006
Mesaje: 314
Locație: Purgatoriu




Luxian a scris:
bv ade, daca vrei deschidem si topic pledoarie anti manele he he he


Wink sunt pentru !!!! Evil

_________________
www.chez-simone.ro Rochii de seara
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 26 Oct 2006, 11:18 am Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Trance Music Downloads
Specialists in electronic music Fast, legal, mp3 downloads
www.trax2burn.com

Trance Music
Millions of tracks, albums & downloads at very low cost.
www.shazam.com

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Dum, 17 Ian 2010, 10:48 pm Go top: Pledoarie pentru genul trance Răspunde cu citat (quote)
tertan raul-calin
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 15/Noi/2009
Mesaje: 9
Locație: Carei,SM




spiritual trance imi place nespus cui ii mai place trance-ul de aici?
da si sunt de acord cu pledoarea anti manele.
cui ii place deadmau5?
imi place artistl nespus.
are muzica cool.

_________________
tertan
Vezi profilul utilizatorului

Pledoarie pentru genul trance
 Pagina de start a forumului Club Z » Genuri si stiluri muzicale
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara