Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Bill Gates se retrage din fruntea Microsoft
MesajTrimis: Sâm, 17 Iun 2006, 11:07 am Go top: Bill Gates se retrage din fruntea Microsoft Răspunde cu citat (quote)
Dj @!exx
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 69
Locație: Craiova




Bill Gates se retrage din fruntea Microsoft !


Cel mai bogat om din lume si liderul celei mai mari companii din industria IT, gigantul Microsoft, a decis sa se retraga din fruntea companiei pe care a fondat-o pentru a se dedica mai mult actiunilor caritrabile

Bill Gates, 50 de ani, a facut aseara un anunt surpriza: pana in iulie 2008 presedintele Microsoft va renunta la atributiile sale zilnice din cadrul companiei pentru a se dedica actiunilor caritabile. Dupa cum a spus chiar Gates, aceasta decizie nu inseamna o retragere completa din fruntea companiei pe care a condus-o timp de 30 de ani, ci doar o “schimbare a prioritatilor”. Bill Gates va ramane in continuare presedintele Microsofts si va acorda consiliere pentru noile produse si stragtegii ale gigantului IT.

Anuntul reprezinta o surpriza si pentru analisti care se asteptau ca Microsoft sa vina pe piata cu produse si servicii care sa contracareze avantul competitorilor sai, in special al celor de la Google. In schimb Gates va renunta la activitatea sa zilnica in cadrul companiei pentru a isi canaliza energiile in directia fundatiei Bill si Melinda Gates care are active in valoare 30 de miliarde de euro. “Odata cu o avere impresionanta vine si o responsabilitate enorma de a intoarce inapoi in societate ceea ce ai castigat”, a spus Gates aseara.

Schimbarea anuntata nu se va produce brusc tocmai pentru a i se oferi inlocuitorilor sai o perioada de adaptare. Analistii cred ca aceasta schimbare nu va avea un impact major asupra business-ului Microsoft deoarece Gates si-a restrans treptat atributiile din fruntea companiei care este practic condusa de cativa ani de directorul executiv Steve Ballmer. Rolul lui Gates in fruntea departamentului de software va fi luat de Ray Ozzie, actualul director tehnic, iar Craig Mundie va prelua functie de director de cercetare si strategie.

Bill Gates si Paul Allen au fondat impreuna in 1975 Microsoft care a ajuns in decurs de 30 de ani un imperiu financiar cu afaceri de peste 225 de miliarde de dolari. Bill Gates a fost declarat de catre publicatia Forbes cel mai tanar miliardar din lume, in 1987 cand Gates avea 31 de ani, in acest moment gates fiind cel mai bogat om de pe planeta cu o avere estimata la 50 de miliarde de dolari.

Ce se va intampla dupa retragerea lui Gates intr-o perioada in care Google si Yahoo sunt lideri segmentului de cautari pe Internet iar Apple si Intel revin in forta pe segmentele aflate sub suprematia Microsoft, ramane de vazut. Liderii gigantului IT nu par insa foarte ingrijorati de acest anunt, Steve Ballmer reusind sa sintetizeze cel mai bine rolul constant al lui Bill Gates in cadrul Microsoft: “Bill isi poate reduce timpul petrecut aici dar amprenta lasata asupra companiei sa va ramane intacta. Vom duce mai departe modelul sau de gandire mare si punere in executie si mai mare.”

Sursa:www.9am.ro

_________________
Să fiţi mereu, cu gândul limpede şi sufletul împăcat, şi ţineţi minte: “stay real… stay tune… keep on Trance!”
Vezi profilul utilizatorului

Bill Gates se retrage din fruntea Microsoft
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara