Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Harvard se muta pe Internet
MesajTrimis: Mie, 08 Noi 2006, 3:21 pm Go top: Harvard se muta pe Internet Răspunde cu citat (quote)
Luxian
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 1529
Locație: Timisoara
Urmind exemplul Universitatii Harvard, profesori din toata lumea incep sa isi sustina cursurile in Second Life, un univers virtual accesibil prin Internet.Ultimul trend in materie de invatamint la distanta a fost lansat de Universitatea Harvard si este urmat de peste 60 de institutii de invatamint din toata lumea. Pentru a oferi atit profesorilor si indrumatorilor, cit si studentilor o experienta educationala inedita, multe institutii occidentale si-au deschis sali de cursuri in universurile virtuale, ultima frontiera internauta. Second Life este un univers virtual, tridimensional, in care utilizatorii isi construiesc avataruri coordonate in intregime de „eul“ lor real. Aceasta lume virtuala are aproximativ tot ce se poate gasi in lumea reala: moneda proprie, real estate, sex si, mai nou, educatie. Second Life are acum peste 900.000 de locuitori si se cheltuiesc in medie 350.000 de dolari pe zi.

Studenti facuti in 3DS

Proiectul cel mai consistent legat de educatie a fost initiat de Universitatea Harvard, care sustine un curs in Second Life, cu credite echivalente in lumea reala. „Schema tipica pentru cursurile la distanta este sa intri pe un site, sa urmaresti un film in care sint prezentate cursurile si sa raspunzi pe mail, de obicei instructorului sau intermediarului“, spune Rebecca Nesson, absolventa universitatii si fiica excentricului profesor Charles R. Nesson, care sustine acest curs inovativ. „Pe de alta parte, Second Life ofera capacitatea de a merge intr-o sala de curs, sa interactionezi cu alti studenti si cu profesorul“, a completat ea. Si asta pentru ca in Second Life universitatile cumpara spatiu virtual in care isi construiesc cladiri, sali de cursuri sau campusuri care apoi sint populate de avatarurile create de catre studenti si profesori.

Cursurile online se redefinesc

Cursul se numeste „Cyber One: Law in the Court of the Public Opinion“ („Cyber One: Dreptul in curtea de apel a opiniei publice“) si are o prezentare generoasa pe site-ul universitatii (blogs.law.harvard.edu/cyberone). „Cursul acesta va fi complet diferit de toate cursurile pe care le-am predat pina acum. Este un curs de argumentare empatica si persuasiva in spatiul virtual. In cadrul cursului vom studia diferite tehnologii media pentru a intelege felul in care caracteristicile lor inerente si felul in care sint distribuite afecteaza discursul utilizatorilor“, spune profesorul Nesson. „Studentii vor fi implicati in acest studiu prin intermediul unor examene pe baza de proiect, in cadrul carora ei vor folosi aceste tehnologii pentru a-si sustine teza“, explica el.

Simulare academica

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui tip de invatamint este acela ca o grupa de studenti poate fi alcatuita din oameni de pe toate continentele, care au nevoie doar de o conexiune buna de Internet. Experienta pedagogica este autentica, pentru ca totul se intimpla in timp real. Diferenta de fus orar ar putea constitui insa o problema, daca studentii sint imprastiati pe toate continentele. Un alt avantaj consta in deschiderea pe care o are acest sistem. Nu este necesar sa fii student la Harvard ca sa beneficiezi de aceste cursuri, in mod gratuit. Oricine poate asista sau poate vedea filme cu prelegerile academice din Second Life. Salile de curs au insa locuri limitate, si daca nu se inscriu la timp, doritorii pot doar urmari inregistrarile prelegerilor. Studentii comunica printr-un sistem asemanator camerelor de chat, dar pot avea conversatii individuale, se pot intreba reciproc, de exemplu „Tu pricepi ceva din ce explica profu’ asta aici?“, conversatii care ramin private.

Avantaje maxime cu resurse minime

Pentru un astfel de curs nu este nevoie de o sala de curs, sau cel putin nu de una reala, nimeni nu trebuie sa se deplaseze, sistemele de examinare sint pe baza de proiect, si atunci nu se pune problema trisarii, sau cel putin nu mai mult decit in lumea reala. Singura metoda de a fenta examenul este sa dai un proiect care nu iti apartine, dar acest lucru se poate intimpla si in scenariul clasic. In plus, aceste initiative sint o metoda excelenta de adaptare a studentilor la noutatile tehnologice. Iar anumite activitati care necesita materiale costisitoare atit pentru studenti, cit si pentru universitate pot fi efectuate mai eficient in spatiul virtual. De exemplu, avatarurile studentilor pot construi, individual sau in echipe, cladiri intr-un mediu care imita perfect lumea reala, studentii de la sociologie vor gasi aici material de studiu din belsug, cei de la psihologie la fel, si exemplele nu se opresc aici.

Pedagogie, medicina si engleza

Universitatile din statul Missouri isi tin cursurile de literatura engleza in Second Life, Universitatea Pepperdine tine cursul de pedagogie, universitatea de medicina din Tennessee tine acolo cursul de hipertensiune, iar Universitatea Bradley organizeaza „cercetare de teren in Second Life“ ca si conditie obligatorie de promovare a examenului. „Educatia are un rol din ce in ce mai mare in Second Life, si in curind o sa devina una dintre cele mai importante activitati care se vor desfasura in cadrul acestui univers virtual“, a spus John Lester, manager de comunitate si educatie la Linden Lab, compania care detine Second life.
Sursa: 9am
Original: CotidianuL

_________________


Subliminal message: support open source!
Vezi profilul utilizatorului

Harvard se muta pe Internet
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara