Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P
MesajTrimis: Sâm, 02 Dec 2006, 12:48 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




Cele mai multe orase medii si mari din Romania se dovedesc a fi doar localitati fara personalitate. Doar 19 dintre ele trec clasa cand vine vorba de a oferi un trai modern si variat.

Se iau primele cincizeci de orase din Romania, in functie de populatie. Adica de la Iasi (317.812 locuitori la 1 iulie 2004, conform datelor de la Institutul National de Statistica) la Tecuci (43.074 de locuitori, la aceeasi data). Se ia, separat, si Bucurestiul, asa, ca sa-l avem ca termen de comparatie. si, pe baza a nu mai putin de douazeci si patru de criterii, care de care mai diverse, li se dau note. Toate criteriile iau in calcul necesitatile unei familii din clasa medie, de la un loc de munca adecvat si bine remunerat pana la existenta unor posibilitati cat mai diverse de petrecere a timpului liber si de la nevoia de a se deplasa rapid in tara si strainatate pana la dorinta de a duce o viata sanatoasa si linistita.

Rezultatul nu este tocmai imbucurator: din localitatile luate in calcul, doar doua au luat note peste 7, alte sase s-au incadrat intre 6 si 7, iar unsprezece au luat note de la 5 la 6. Nu mai putin de douazeci si sase de centre urbane au primit scoruri intre 4 si 5, altele cinci obtinand, pe baza criteriilor, note intre 3 si 4. Elocventa este media notelor celor 50 de orase: 4,98.

Dincolo de Carpati viata e ceva mai roz

DIFERENTE Centrele urbane din Transilvania si Banat sunt mai prietenoase

Disparitatile regionale dintre vestul si centrul tarii, de o parte, si sudul si estul, pe de alta, sunt prezente si in rezultatele analizei realizate de Capital. Mai mult, ies in evidenta si diferentele locale, dintre zonele de deal si de munte si cele de campie ale Olteniei, Munteniei si Moldovei.

Timisoara pare a fi orasul in care merita sa locuiesti in Romania. Economia in plina dezvoltare, accesul facil la mijloacele de transport interurbane, terestre si aeriene, institutiile culturale si universitare pe care le gazduieste, existenta a numeroase centre comerciale moderne, pozitionarea geografica, ce face sa poti ajunge in cateva ore la Viena, rata scazuta a criminalitatii si gradul de poluare relativ redus, toate contribuie la plasarea orasului de pe Bega pe primul loc al topului. “Cam astea au fost si motivele care ne-au determinat sa alegem Timisoara pentru investitia noastra”, spune Elisabeta Gheorghiu, proaspat repatriata din Germania impreuna cu intreaga familie, pentru a pune pe roate o afacere.

La aproape 900 de kilometri distanta, in celalalt colt al tarii, Constanta vine puternic din urma. Desi pierde din cauza distantei mari pana la munte si a uneia si mai mari pana la granita Uniunii Europene, orasul de pe malul marii castiga puncte importante pentru ca este principala poarta comerciala a Romaniei si, timp de trei-patru luni pe an, capitala turistica a tarii. Nu toata lumea e de parere ca locul ocupat de Constanta este meritat. “Eu de-abia am revenit in tara dintr-o calatorie si poate sunt inca sub imperiul acelor impresii. Insa, in acest moment, simt ca imi place Constanta pentru ca e locul meu, unde stau si unde am afacerea, insa, din multe puncte de vedere, situatia de aici nu e chiar asa de buna”, spune Nicolae Dusu, patronul celui mai mare producator roman de BCA, Celco SA.

Pe urmatoarele trei trepte ale clasamentului se afla Sibiul, Brasovul si Oradea, apropiate nu numai de scorurile similare primite, ci si de faptul ca sunt, toate, mari orase din Ardeal, cu traditie atat in domeniul economic, cat si in cel cultural sau educational, dar si pentru ca sunt importante noduri de comunicatie sau ca le ofera locuitorilor numeroase modalitati de petrecere a timpului liber. Cam aceleasi caracteristici au impus, pe locurile 6-7, la egalitate de puncte, Aradul si Clujul. Surprinzator, poate, pentru unii, pe pozitia 8 se gaseste Turda, careia se pare ca ii prieste de minune pozitionarea favorabila, in centrul Transilvaniei, la o intersectie importanta de drumuri si la o aruncatura de bat de Cluj.

Ploiestiul si Pitestiul au castigat si ele pozitii fruntase, mai ales din cauza situatiei economice din ce in ce mai infloritoare, a accesului la reteaua de transport interurban si a modalitatilor de petrecere a timpului liber, pierzand puncte din cauza gradului destul de mare de poluare, a preturilor mari la case si terenuri sau a distantei fata de frontiera de vest.

Pentru portiunea clasamentului de la locul 11 la 20, scorul Ardeal - Vechiul Regat este 5 la 5. Merita mentionata prezenta aici a Lugojului si Mediasului, orase mai degraba mici, dar avantajate de pozitia geografica sau de caracteristici locale (zacamintele de gaze naturale, de exemplu), dar si a Medgidiei, scoasa din anonimat de accesul direct la viitoarea autostrada Bucuresti – Constanta, la cea mai rapida cale ferata din Romania si la canalul Dunare-Marea Neagra, dar si de situarea la numai jumatate de ora de Constanta.
Orasele din vechiul regat se inghesuie la coada topului

Locurile 21-39 nu furnizeaza nici un fel de surprize, aici fiind prezente, de-a valma, orase destul de importante, ca Buzau si Baia Mare, si unele mai sterse, ca Roman, Zalau sau Petrosani. Cat despre ultimele unsprezece localitati din clasament, acestea sunt, toate, din afara arcului carpatic. sase sunt din Moldova (Onesti, Vaslui, Barlad, Tecuci, Focsani si Pascani), doua din Oltenia (Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin) si trei din Baragan (Slobozia, Alexandria si Calarasi). Cu mici exceptii, e vorba de orase de campie. Tot cu mici exceptii, sunt centre urbane relativ noi, fara istorie, sau foste targuri a caror populatie a fost crescuta artificial in timpul industrializarii comuniste.

“Nu surprinde deloc aceasta situatie. Ardealul e mai dezvoltat si, din acest punct de vedere, din motive pur si simplu istorice: in timp ce ei au fost administrati dupa criterii de inspiratie occidentala, de partea aceasta a Carpatilor am fost sub influenta Imperiului Otoman. Din pacate, dupa 1989, pe fondul dezinteresului Occidentului fata de Romania, se pare ca discrepantele s-au accentuat in loc sa se reduca”, crede analistul economic Ilie serbanescu.

Bucurestiul nu a fost, din motive lesne de inteles, inclus in clasament. Dar i-am aplicat si lui criteriile folosite la cele 50 de orase, scorul rezultat fiind 7,60. Nota care l-ar fi plasat pe prima treapta a topului, insa nu la foarte mare distanta de urmatoarele doua clasate. Capitala a punctat maxim sau aproape maxim la accesul la infrastructura de transport, comert, educatie si cultura, la situatia economica si la rata criminalitatii (una din cele mai mici din Romania), insa a pierdut la gradul de poluare, la distanta pana la frontiera de vest, la accesul la munte si la mare si, mai ales, din cauza preturilor foarte mari din domeniul imobiliar.

Analistul si scriitorul Stelian Tanase, bucurestean get-beget, spune ca ar parasi si maine Capitala daca ar putea. “Este un oras mizer, acultural, mutilat de comunism, de a carui drama sunt totusi pasionat. Din pacate, nu vad o alternativa viabila la el in Romania, asa ca, daca ar fi sa ma mut, m-as duce undeva in Occident”, afirma el.
Nu este alternativa la Bucuresti

“Bucurestiul este un oras mizer, acultural, mutilat de comunism, de a carui drama sunt totusi pasionat. Din pacate, nu vad o alternativa viabila la el in Romania, asa ca, daca ar fi sa ma mut, m-as duce undeva in Occident.”


CELE MAI BUNE SI CELE MAI VITREGE LOCURI IN CARE SA TRAIESTI

CRITERIILE au fost: accesul la infrastructura de transport (aeroport, autostrada, drum european reabilitat, cale ferata principala), accesul la comert modern (hipermarket, cash&carry, mall), accesul la educatie, la cultura (teatru, opera si filarmonica, cinematograf), situatia economica (salariul mediu, rata somajului, investitiile straine per capita), preturile din imobiliare, gradul de poluare (a aerului, apei si solului), accesul la munte si mare, accesul la manifestari sportive, existenta unei gradini zoologice, rata criminalitatii, dar si distanta pana la granita cu UE. Fiecare a primit in media finala o pondere intre 5% si 15%.
Orasul si scorul

1. Timisoara 7,25
2. Constanta 7,10
3. Sibiu 6,65
4. Brasov 6,58
5. Oradea 6,50
6-7. Arad 6,25
Cluj 6,25
8. Turda 6,05
9. Ploiesti 6,03
10. Pitesti 5,95
11. Lugoj 5,87
12. Targu Mures 5,80
13. Satu Mare 5,59
14. Bistrita 5,43
15. Galati 5,28
16. Iasi 5,25
17. Craiova 5,10
18. Medias 5,08
19. Bacau 5,00
20. Medgidia 4,95
21. Zalau 4,92
22. Rm. Valcea 4,88
23. Alba Iulia 4,87
24. Resita 4,85
25. Giurgiu 4,83
26. Slatina 4,80
27. Targoviste 4,78
28. Braila 4,77
29. Baia Mare 4,75
30-31. Botosani 4,60
30-31. Sf. Gheorghe 4,60
32. Tulcea 4,57
33-34. Hunedoara 4,48
Roman 4,48
35. Buzau 4,47
36-38. Deva 4,45
P. Neamt 4,45
Suceava 4,45
39. Petrosani 4,42
40. Alexandria 4,35
Orasul Scorul
41. Pascani 4,22
42. Dr. Tr. Severin 4,12
43-44. Calarasi 4,10
Tecuci 4,10
45. Targu Jiu 4,05
46. Focsani 3,90
47. Slobozia 3,80
48. Onesti 3,75
49. Vaslui 3,25
50. Barlad 3,15

CALITATEA VIETII PE PLAN MONDIAL

ZÜRICH este, potrivit unui studiu realizat de Mercer, pe primul loc in ceea ce priveste calitatea vietii in marile orase, urmat la mica distanta de Geneva si apoi de Vancouver, Viena si Auckland (Noua Zeelanda).

TOPUL realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) in 2005 ia in calcul statele lumii. El plaseaza Irlanda pe locul 1, cu un scor de 8,333, urmata de Elvetia, cu 8,068, Norvegia, cu 8,051, Luxemburg, cu 8,015, Suedia, cu 7,937, si, foarte aproape, Australia, cu 7,935. Italia se afla pe locul 8, Spania, pe 10, Statele Unite, pe 13, Franta, pe 25, Germania, pe 26, iar Marea Britanie, pe locul 29.

MEDIA UNIUNII EUROPENE este 7,504, cu unsprezece sutimi sub scorul inregistrat de SUA.

ROMANIA este plasata in acest clasament pe locul 58, cu scorul de 6,105, o pozitie in spatele Bulgariei (6,162). Inaintea tarii noastre se mai afla, printre altele, Cehia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Croatia, Turcia, dar si o serie de tari din Asia de Sud-Est si America de Sud, iar dupa noi vin tarile baltice, Serbia, Albania, Ucraina, Moldova sau Rusia, plus state africane sau din Asia Centrala.
Un oras neprietenos sau anost ne imbolnaveste de nervi

IMPACT Intreaga viata, de la relatiile de familie pana la modul in care ne comportam la munca sau la scoala, poate fi influentata de locul in care traim

O urbe in care nu ne simtim in apele noastre sau in care nu avem cu ce sa ne umplem timpul ne scade randamentul si stimuleaza depresiile.

Sa presupunem ca v-ati construit casa visurilor - incapatoare, confortabila, frumoasa de-a dreptul. Iar pe langa ea v-ati amenajat o curte cu tot ce-i trebuie unui om obisnuit sa se simta bine: un foisor in care sa luati masa de primavara pana toamna, un gratar, un loc de joaca pentru copii, o cusca cocheta pentru caine, eventual si o mica piscina.

Cu toate acestea, imediat ce iesiti pe poarta simtiti ca ceva nu e in regula. Orasul in care locuiti e gri si la propriu, si la figurat. Blocuri ceausiste cu tencuiala crapata si culorile spalate de ploi marginesc toate cele cateva strazi mai largi, exagerat numite bulevarde, iar in centru cateva cladiri ceva mai aratoase adapostesc institutiile administratiei publice. Ici-colo, cate o casa noua sau renovata mai sparge monotonia, impreuna cu nelipsitele sedii de banci din sticla si otel. Intr-un astfel de loc, oferta de locuri de munca bine platite e foarte limitata, la fel si cea de petrecere a timpului liber: singurul cinematograf si-a inchis portile de doi ani, iar sala de spectacole a primariei gazduieste din an in Paste concerte cu formatii de mana a treia, piese de teatru jucate de cercul de profil al liceului sau cate o campanie de evanghelizare sustinuta de un pastor american cu voce rasunatoare. Cumparaturile se fac fie in piata, fie luand la rand magazinele de la parterul blocurilor, iar drumul pana in cel mai apropiat mare oras se transforma in cosmar din cauza soselei pline de gropi ce duce intr-acolo.

Multi vor recunoaste in aceasta descriere, cel putin partial, o asezare pe care o stiu sau unde chiar locuiesc in prezent. Din pacate, in Romania, mai ales in Oltenia, Baragan si Moldova, exista numeroase centre urbane carora le lipsesc unele din cele mai importante functii ale orasului. “Intr-adevar, nu prea avem ce face pe-aici. Noi, tinerii, iesim sa ne plimbam seara pe bulevardul central, uneori il parcurgem de la un capat la altul de zece ori. Mai rau e cand ploua sau iarna, ca trebuie sa ne inghesuim prin baruri. Am auzit ca se construieste un magazin Kaufland la noi – cred ca o sa ma duc acolo in fiecare zi”, spune un elev al Colegiului National “Roman Voda” din Roman. “Calitatea vietii ne influenteaza randamentul la scoala, la locul de munca, dar si relatiile cu cei din jur. Nu este deloc o intamplare ca rata depresiilor a crescut vertiginos in ultimii ani”, arata psihologul Augustin Cambosie, co-presedintele Federatiei Romane de Psihoterapie. El arata ca suntem, de multe ori, prinsi intr-un cerc vicios: din cauza starii psihice induse de mediul neprietenos in care locuim, nu mai suntem in stare ca, fiecare pe felia lui de activitate, sa identificam mijloacele prin care am putea schimba lucrurile in bine. “In ultima vreme, tendinta este sa asteptam ca problemele noastre sa fie rezolvate de Uniunea Europeana”, crede Cambosie.

Asteptare care are mari sanse sa se dovedeasca inutila, avand in vedere ca unul dintre principiile pe baza caruia Bruxelles intinde o mana tarilor membre sau candidate este cel al parteneriatului. Cu alte cuvinte, UE ar putea sa ne ajute sa schimbam, mai mult sau mai putin, modul in care traim, inclusiv cel in care interactionam cu orasele noastre, cu conditia sa ne implicam si noi.
LOCALITATILE MICI NU SUNT PREA SEXY

In primele zece clasate, doar UN ORAS are mai putin de 100.000 de locuitori. In urmatoarea grupa de zece sunt PATRU localitati din aceasta categorie, iar pe locurile 21-40 se afla PAISPREZECE orase de dimensiuni medii. Asta in timp ce, in ultimele zece clasate, OPT au mai putin de 100.000 de locuitori. Este evident ca, pe masura ce populatia scade, se reduc si “calitatile” unei localitati (de la oferta educationala si de petrecere a timpului liber la situatia economica).
Orasul si randamentul

“Calitatea vietii ne influenteaza randamentul la scoala, la locul de munca, dar si relatiile cu cei din jur. Nu este deloc o intamplare ca rata depresiilor a crescut vertiginos in ultimii ani.”


33-34:Hunedoara...claaaar,greu s-au convins pe ce loc sa o puna Laughing ...orasul vostru pe ce loc este?(natal)...sunteti de acord cu locul pe care e pus?

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

Re: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P
MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 7:07 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




raluk a scris:
Hunedoara 4,48

Moamaa ..deja mi-e rusine. Am zis eu ca suntem mai din pod cu orasu`, da asta e jignire pe fata Surprised

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 7:18 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




raluk a scris:
Bucurestiul nu a fost, din motive lesne de inteles, inclus in clasament. Dar i-am aplicat si lui criteriile folosite la cele 50 de orase, scorul rezultat fiind 7,60. Nota care l-ar fi plasat pe prima treapta a topului, insa nu la foarte mare distanta de urmatoarele doua clasate. Capitala a punctat maxim sau aproape maxim la accesul la infrastructura de transport, comert, educatie si cultura, la situatia economica si la rata criminalitatii (una din cele mai mici din Romania), insa a pierdut la gradul de poluare, la distanta pana la frontiera de vest, la accesul la munte si la mare si, mai ales, din cauza preturilor foarte mari din domeniul imobiliar.

eu una nu l-as fi clasat p primul loc...mai bine ca nu a fost inclus in clasament....nu inteleg urmatorul lucru "Capitala a punctat maxim sau aproape maxim la accesul la infrastructura de transport...." de ce atunci e foarte multa aglomeratie si sunt foarte multe blocaje????

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 7:21 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




asta e vrajeala..sigur cel/cea care a facut aceste "statistici" era din bucuresti. Evil Tre` sa se laude si ei cumva Evil ..Probabil o fi, nu zic nu(desi m-as mira)

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 7:22 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




*tre sa se laude si EI

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:02 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Doda
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Iun/2006
Mesaje: 439
Locație: Timisoara




49. Vaslui 3,25 Ops
asa ca va rog....sa nu mai aud pe unul ca se plange sau comenteaza
Clar?

_________________
I don't know whether I'm alive and dreaming or dead and remembering.
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:10 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




Laughing Laughing zat!!! am inchis gura Laughing Laughing Laughing

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:19 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




te-am facut Very Happy
45. Targu Jiu 4,05

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:22 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




ooo,deci sa inteleg ca Hunedoara sta tare bine Laughing ...desi,eu as mai da-o cu cateva locuri mai jos,de pe tron...chiar daca e orasul meu he he he

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:27 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




taci tu nu mai zi la nimeni!!! ca ne faci reputatia de cacao No no v2 ..

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 05 Dec 2006, 11:37 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




ok... he he he luuuume...unde sunteti? Laughing ..nu ati auzit niek,nu? Very Happy

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 07 Dec 2006, 12:26 am Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




de auzit nu cred ca a auzit nimeni Very Happy dar de vazut.....au vazut multi Evil

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 07 Dec 2006, 6:38 am Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




Go on ...e un adevar la urma urmei.... Razz

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 07 Dec 2006, 9:38 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Naty`
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 16/Mai/2006
Mesaje: 779
Locație: Timisoara




yeeey...tgjiu p 45 merge....Smile nu vreau sa fiu rea ....da` am fost in hunedoara acum 2 saptamani, era duminica si ... era pustiu Very Happy sincer....magazinele inchise toate (eu inteleg k oamenii se respecta si nu muncesc duminik, da` totusi...)....iar strazile ..empty. cam la vre-o 10 minute mai aparea cate un cuplu zgribulit de frig, treceea prin fata Bisericii(sau Catedrala, ce eVery Happy)..trecea si p langa primarie...si se pierdea....cateodata mai apareau la scarile de bloc vre-o 2-3 baieti cu limbaj...."de cartier" & stuff. intr-adevar, Castelul Corvinestilor e mai mult decat superb...da` si ala era inkis ca niste americani cik turnau nush ce film.....oricum.... macar avem al nostru tgjiu pe locul 45. daca se facea un top dupa luminile cu care este impodobit fiecare oras in preajma sarbatorilor...cred k eram aproape de primele locuri Smile
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 07 Dec 2006, 10:06 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




nu-s activi oamenii din hd..norocu` lor e ca s-a inventat tv-ul ca nu-i mai scoti din casa

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 07 Dec 2006, 10:30 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




Aplauze onutza...tv-ul e de vina he he he ...apropo,eu ma refeream nu neaparat la oamenii din hd...ci la industria orasului...somaj....asa,ca oras mi se pare...acceptabil

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 08 Dec 2006, 12:40 am Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




tocmai am dat peste niste poze cu Hunedoara,prin comp...sper sa va placa Wink

















_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 08 Dec 2006, 1:02 am Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




super faine...am fost si eu pe acolo intr-o excursie cand eram in generala Very Happy acolo parca e un pian Very Happy si i-am atins clapele he he he ce entuziasmata am mai fost Smile eram si eu mica he he he

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 08 Dec 2006, 6:38 am Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




intr-adevar,in castel este si un pian...e foarte frumos Smile

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 08 Dec 2006, 3:52 pm Go top: Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




whai..chiar tu! cred ca dau o tura pana la castel ca mi s-afacut dor Evil

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

Top 50 de orase in care merita sa traiesti...:P
 Pagina de start a forumului Club Z » Discutii
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara