Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Tarile care ne primesc doar cu buletinul
MesajTrimis: Lun, 04 Dec 2006, 7:30 pm Go top: Tarile care ne primesc doar cu buletinul Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




De la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor putea calatori in 22 de tari membre ale Uniunii Europene doar cu cartea de identitate.

Pasaportul nu va mai fi obligatoriu pentru cei care parasesc Romania cu destinatia UE. Exista si exceptii, dar majoritatea statelor ii vor primi pe romani pe teritoriul lor doar pe baza cartii de identitate. „Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care stabileste ca, de la 1 ianuarie 2007, cartea de identitate va constitui documentul de calatorie pe baza caruia cetatenii romani vor putea circula in statele membre UE. In acest fel, la controlul de frontiera va putea fi prezentat pa-saportul sau cartea de identitate“, a declarat Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor.

Cehia, Cipru si Suedia vor pasaport

Pentru ca documentele romanesti nu sint conforme cerintelor tuturor statelor UE, romanii vor avea nevoie si de pasapoarte in cazul a trei tari. „Cehia si Cipru nu vor permite accesul pe baza cartii de identitate decit cu conditia existentei pe document a unui cod de bare, pe care insa cartile de identitate romanesti nu il au. Astfel, pentru a intra in aceste tari este nevoie de pasaport.

Si in cazul Suediei este o problema, pentru ca solicita existenta pe document a unei rubrici cu cetatenia, care nu exista in cazul rezidentilor in Romania“, a precizat Blaga.

Ministrul de Interne a atras atentia ca vechile buletine nu vor putea fi folosite pentru a iesi din tara, ci este nevoie obligatoriu de carte de identitate. Copiii cu virste de pina la 14 ani vor putea calatori in UE doar pe baza pasaportului individual sau daca sint trecuti pe pasaportul unuia dintre parinti.

Culoare speciale

Blaga a subliniat ca de la 1 ianuarie 2007 cetatenii romani trebuie sa utilizeze la iesirea din tara culoarele de frontiera destinate membrilor UE. „Nu trebuie sa se faca o confuzie intre spatiul Schengen si spatiul UE. Daca un cetatean are interdictie de a intra in unul dintre statele membre ale spatiului Schengen nu poate intra in nici unul dintre cele 15 state membre. Spatiul Schengen este reprezentat de cele 15 state vechi membre UE, fara Marea Britanie si Irlanda, dar cu Norvegia si Elvetia, care, desi nu sint in UE, au semnat conventia pentru spatiul Schengen“, a precizat ministrul Blaga.

Tarile unde se poate intra doar cu CI
Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Portugalia si Ungaria.

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

Tarile care ne primesc doar cu buletinul
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara