Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Originea virusului HIV: Cimpanzeii salbatici din Camerun
MesajTrimis: Mie, 07 Iun 2006, 11:55 am Go top: Originea virusului HIV: Cimpanzeii salbatici din Camerun Răspunde cu citat (quote)
Maleficus
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Mai/2006
Mesaje: 314
Locație: Purgatoriu




Dupa toate aparentele, problema HIV a inceput de la niste vanatori de cimpanzei salbatici in sudul Camerunului in anii 1930. Ei au vanat cimpanzei infectati cu o varianta simiana a virusului (SIV), si au luat boala de la ei.

"Cate transmisii au avut loc intre vanatorul initial si aparitia acestui virus in Kinshasa? Nu stiu. Ar fi putut fi una singura ar fi putut fi 10, ar fi putut fi 100", spune Dr. Beatrice Hahn de la Universitatea Alabama la Birmingham. "In cele din urma a ajuns in zona urbana, moment in care lucrurile au devenit chiar serioase."

Kinshasa este un oras din apropiere, din Congo, unde a aparut primul caz documentat de infectare cu HIV in 1959.

Aceasta descoperire sfarseste un deceniu de cautari ale originii lui HIV. Oamenii de stiinta banuiau deja ca virusul
a pornit de la maimute din cauza ca observasera similaritatile intre HIV si virusul SIV care infecta anumite animale in captivitate. Echipa de cercetatori, incluzand experti de la universitatile Nottingham, Montpellier si Alabama, a descoperit ca cimpanzeii din sud-estul Camerunului au o forma de SIV care este inrudita cu HIV.

"Cel mai probabil este ca saltul de la cimpanzei la oameni a avut loc in sud-estul Camerunului – si ca de aici virusul s-a raspandit in intreaga lume", considera Paul Sharp, profesor de genetica la Universitatea Nottingham. "Atunci cand iei in considerare ca HIV a aparut, probabil, acum mai mult de 75 de ani, este putin probabil ca mai exista si alti virusi in alta parte care sa se dovedeasca mai inruditi cu virusul uman."

Aceasta descoperire are mai mult decat o simpla importanta istorica – ea ofera noi sperante pentru descoperirea unui vaccin. Cu toate ca cimpanzeii sunt infectati cu SIV, ei nu manifesta simptomele SIDA. De ce nu? Nimeni nu stie deocamdata.

"Suntem la 25 de ani de la inceputul epidemiei", continua Hahn. "Nu stim cum se vindeca. Nu avem un vaccin. Insa acum stim de unde a provenit."

Yusef Azad, directorul National AIDS Trust a adaugat: "Aceasta cercetare este interesanta dat fiind ca toate descoperirile care au de-a face cu istoria si originile lui HIV pot fi de importanta vitala pentru cei care lucreaza la dezvoltarea unui vaccin contra HIV."

_________________
www.chez-simone.ro Rochii de seara
Vezi profilul utilizatorului

Originea virusului HIV: Cimpanzeii salbatici din Camerun
 Pagina de start a forumului Club Z » Off - Topic
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara