Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Astrologie gastronomica...
MesajTrimis: Vin, 24 Noi 2006, 10:45 pm Go top: Astrologie gastronomica... Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




Berbec

Temerarul semn de inceput al zodiacului, vesnicul initiator, cu o constitutie – in general – robusta, este expus exceselor si imprudentelor alimentare. Adora fripturile de orice fel, cu sau fara garnituri, dar Berbecul roman (si nu numai) face din sarmalele traditionale un adevarat cult. El nici n-ar gandi sa le “strice” gustul cu smantani sau iaurturi – cum fac multi – pentru ca asta l-ar impiedica sa bea cu pofta vinurile care le insotesc! Nu se da in vant dupa supe si ciorbe, poate pentru ca ii ia prea mult timp sa le ingurgiteze; el vrea mereu sa vina un nou fel de mancare pe care-l ataca plin de entuziasm si… pofta. La aperitive, desi se infrupta din belsug din toate, prefera pateurile clasice cu branza insotite de celebra “tzuica” romaneasca. Este si un mare iubitor de dulciuri: nimic nu-i sta in cale, prajituri, torturi (le prefera pe cele de cacao cu frisca) sau bomboane de ciocolata. Ca partener de petrecere este extrem de antrenant. Dar, dansul, jocurile si glumele nu il impiedica sa manance. Dimpotriva – il incita. Dar… atentie la excese.
Pofta Berbecului il face un pic nepoliticos, pentru ca exista limite in manuirea furculitei… mai ales daca e in mana unui Berbec!



Taur

Semn de Pamant cu tendinta de a acumula, este si el expus exceselor alimentare. Adora tot ce aduce bucurie, frumusete, sarbatoare si lux. Din punct de vedere gastronomic se simte cel mai bine la mesele festive unde totul este facut sa bucure vazul si papilele gustative: platourile frumos ornate, bucatele speciale pregatite si servite cu gust, deserturile sofisticate. Nu are anumite preferinte culinare, atata timp cat bucatele sunt gustoase si aspectuoase el le acorda atentia sa speciala. Va manca tacticos din absolut toate: aperitive, supe, ciorbe, diverse mancaruri si fripturi. Adora fructele din livada romaneasca: mere, pere, prune s.a. Taurul nu va ridica privirea din farfurie decat pentru a complimenta bucatarul. Dar, nu trebuie sa lase ca apetitul sau s-o ia razna si nici placerea pentru lichiorurile albe. Risca sa regrete la trezire.



Gemeni

Semn Mutabil, caracterizat de indecizie. Aceasta se reflecta si in preferintele sale culinare. Azi vrea sa manance in familie, cu bucate traditionale: ciorbe, tocanite si placinte cu diverse umpluturi, branza, dovleac, mere. Dar maine se schimba si alege sa manance pizza ori hamburgheri pe strada. Nu stii niciodata cum sa-l multumesti culinar. La mesele festive poate sa i se puna orice in farfurie – nu-i pasa! El este partenerul ideal la astfel de mese pentru ca este extrem de atent ca nu cumva conversatia sa lancezeasca. Bineinteles ca va manca si el, dar intre doua bancuri sau istorioare hazlii si, atentie, numai felurile care-l atrag in acel moment. Nu este un bautor “de marca”, dar i se intampla “s-o faca lata” uneori.



Racul

Are una dintre cele mai complexe psihologii din zodiac. Tot atat de complexe sunt si preferintele sale gastronomice. Sigur este ca adora aspicurile, piftia romaneasca usturoiata este favorite sa. De asemenea, pestele prajit insotit de acelasi usturoi sub forma de mujdei. Semn de Apa, adora ciorbele acre din orice sunt ele: zarzavat, carne, paste, dar sa fie acre! Si sa fie insotite de un ardeias cat mai iute. Prajitura sa favorite este amandina, poate pentru ca este bine imbibata cu sirop?!
Pe cat este de ponderat in alimentatie, pe atat este un bautor excesiv. Nevoia de lichide ii poate juca o farsa nedorita si-l poate expune la regrete tardive, pentru ca – in fond – Racul este un timid prin excelenta.



Leul

Regele zodiacului are, bineinteles, preferinte culinare regesti. Fastul mesei Leului tine atat de aspectuos, cat mai ales de gustul-pretentios. Adora supele de broasca testoasa, pane-urile de “pui de balta” si fructele exotice. Orice este sofisticat, greu de obtinut si neobisnuit in gastronomie, este pentru Leu! Este clientul restaurantelor cu specific national: chinezesti, tailandeze, mai putin cele italienesti, care ii par prea… comune. Mananca elegant, tacticos, fara lacomie si savureaza indelung gustul bucatelor. Singura bautura pe care o accepta este sampania, dar numai pe aceea de cea mai buna calitate si in cantitati foarte mici. In general, detesta alcoolurile de orice fel pentru ca acestea ii dilueaza personalitatea si el nu admite sa nu fie cel mai interesant si stralucitor dintre comeseni. Nici o sansa pentru gospodina familiei – doar daca si aceasta are gusturi fine… ca regele Leu.



Fecioara

Fire simpla, rabdatoare, aplecata spre minutiozitate, Fecioara are gusturi culinare deosebite pentru mancaruri extrem de atent pregatite. Souffle-urile, budincile laborioase si greu de pregatit sunt pe primul loc. Ii place sa le pregateasca (chiar daca e barbat), dar le si savureaza pe indelete. Fecioara nu va admite un platou cu aperitive obisnuite: acesta trebuie sa contina oua si masline divers umplute cu salate de cruditati, de boeuf sau cu capere si paste de peste. Vinetele portugheze si diversele amestecuri de branzeturi si legume – o incanta. La sarbatori este o persoana discreta, ajuta gazda la servit, mananca decent si nu bea decat cate o inghititura mica din fiecare bautura. Dar,oricat de rabdatoare ar fi o Fecioara (femeie sau barbat) nu se va multumi cu o simpla mancare de… cartofi.



Balanta

Semnul cel mai sociabil din zodiac, rareori ia masa singur, fiind un elegant in tot ce face. Sarmul si conversatia sa spumoasa vor face ca toti ochii sa fie asupra sa. Asta nu-l impiedica sa deguste bucatele preferate. Iar preferintele sale acopera o paleta foarte larga: fie bucatarie traditionala romaneasca ori noutati culinare, totul e sa fie bine pregatite. O inclinatie deosebita o are pentru felurile “uscate”, aperitive, fripturi si mancaruri cu sosuri bine scazute. Desi mananca ocazional fructe si dulciuri, ele nu sunt prea importante pentru Balanta. Am putea spune ca e “carnivor”. Ii plac si tocaturile din carne. Nu-i plac in mod deosebit amestecurile, preferand fiecare componenta cu gustul sau. E bautor, dar, uneori intrece masura ca doar e… roman. Insa fiindca este un elegant, toate i se iarta.



Scorpionul

Eminamente provocator, este un gourmand neobisnuit. Nu prezinta inclinatii deosebite pentru ceva-anume. Consuma orice, dar inedit este ca nu stii niciodata ce te poate astepta cu un comesean Scorpion. El poate pune mustar pe o felie de tort ori frisca pe chiftele! Si n-o face pentru ca i-ar place, ci pentru ca vrea sa provoace. Daca e nebagat in seama, se apleaca pofticios spre tocaturi: prajite, fierte sau crude. Desertul preferat: salata de fructe. Cu bautura procedeaza la fel: uneori se declara abstinent, alteori bea exagerat. Tot din dorinta de a provoca. Dar preferintele sale se indreapta spre vinurile grele si alcooluri consistente. Are oroare de mesele sarbatoresti, pe care le evita de cate ori poate.



Sagetator

Acest intelectual al zodiacului, jovial, calduros, amator de glume bune… E o placere sa stai cu el la masa. Nu refuza nimic, nu stramba din nas daca gazda a sarat mancarea mai mult, nu se mira de excentricitatile culinare sau de lucrurile simple. Dar nici nu face excese. E ponderat si plin de bun simt si in felul de a manca. Daca e roman, Sagetatorul prefera bucataria ardeleneasca, cu ciorbe dulci si papricasuri bine condimentate. Abuzeaza – usor – de produse de cofetarie si adora inghetata pe care o savureaza in intimitate, ca sa nu arate lumii, micul lui defect – e putin cam lacom la dulciuri. Dar, oricum, si in preferintele gastronomice pastreaza caracterul unei persoane placuta si toleranta.



Capricornul

Inclinat spre ascetism, filozofie si studiu, nu este persoana cea mai incantata de o invitatie la o masa sarbatoreasca. De altfel, nu acorda o importanta prea mare alimentatiei, dar – in niciun caz – nu o neglijeaza. Felurile care-l multumesc sunt destul de simple. Aperitive: branza si maslinele sunt de-ajuns. Ciorbe si supe nesofisticate, mancaruri comune si simple, dulciuri putine. Uneori ii ajunge doar o friptura la gratar. Totul, e ca mancarea sa-i satisfaca nevoile organismului si sa nu cauzeze acestuia.Nu face excese, dar e preocupat de alimentele care-i sporesc aportul de vitamine si minerale. Semn de Pamant, are si el o mica pasiune: nucile si alunele.



Varsator

O zodie voluntara si originala. Dar, originalitatea nu este exacerbata in ceea ce priveste preferintele culinare. As putea spune ca din acest punct de vedere este un tip obisnuit. Savureaza cu egala placere orice I se da, dar, mancarurile de si cu peste il fac fericit. Dintre dulciuri, compoturile sunt preferatele sale. Foarte rar bea “tarie”, degustand totusi cu multa placere vinurile albe – demiseci. Varsatorul cu o conditie modesta bea cu placere sprituri (caracteristic romanilor) din vin rosu si sifon sau apa minerala. Dar niciodata Varsatorul nu bea atata incat sa-si transforme numele in renume… Obisnuieste sa bea intre mese multe sucuri de fructe insotite de mici piscoturi.



Pesti

Tip de temperament emotive si timid, persoanele nascute in Pesti au o oarecare tendinta duplicitara. Daca-l intrebi ce-i place sa manance isi va acorda raspunsul la preferintele interlocutorului. In intimitate, acolo unde-si desfasoara preferintele, la masa lui ciorba (supa) este nelipsita. Fara ea – masa nu e masa. Mancarurile cu sosuri subtiri si tocaturile, ii fac o mare placere gustativa. In privinta dulciurilor, cele turcesti ii plac in mod deosebit: baclavale, halvale si sarailii, sunt pentru el un deliciu. Antialcoolic prin excelenta, este, totusi, mare consumator de altfel de bauturi: ceai, cafea, siropuri. Aspectul alimentelor nu-l intereseaza, dar, daca vreti un prieten devotat sau mai mult, daruiti-i un tortulet in forma de inima. Doar cu atat i-ati castigat-o pe a lui: e un sensibil.

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 24 Noi 2006, 11:59 pm Go top: Astrologie gastronomica... Răspunde cu citat (quote)
raluk
Platinium Member
Platinium Member
Data înscrierii: 29/Mai/2006
Mesaje: 799
Locație: Timisoara




varsator:
1.nu imi place pestele atat de tare precum se zice Not talking
2.cred ca la faza cu bautura m-a nimerit perfect Wink

_________________
" Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."

Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mie, 29 Noi 2006, 3:42 am Go top: Astrologie gastronomica... Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




berbec
- imi plac sarmalele cu smantana
- urasc tuica

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Astrologie gastronomica...
 Pagina de start a forumului Club Z » Află cine esti!
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara