Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
The Da Vinci Code
MesajTrimis: Vin, 19 Mai 2006, 4:31 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Famed symbologist Professor Robert Langdon is called to the Louvre museum one night where a curator has been murdered, leaving behind a mysterious trail of symbols and clues. With his own survival at stake, Langdon, aided by the police cryptologist Sophie Neveu, unveils a series of stunning secrets hidden in the works of Leonardo Da Vinci, all leading to a covert society dedicated to guarding an ancient secret that has remained hidden for 2000 years. The pair set off on a thrilling quest through Paris, London and Scotland, collecting clues as they desperately attempt to crack the code and reveal secrets that will shake the very foundations of mankind.

Production Status: In Production/Awaiting Release
Genres: Drama, Thriller and Adaptation
Running Time: 149 min.
Release Date: May 19th, 2006 (wide)
MPAA Rating: PG-13 for disturbing images, violence, some nudity, thematic material, brief drug references and sexual content.
Distributors: Sony Pictures Releasing
Production Co.: Imagine Entertainment
Studios: Columbia Pictures
Filming Locations: Paris, France
Produced in: United States


http://movies.yahoo.com/movie/1808625216/details

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Sâm, 20 Mai 2006, 6:03 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Codul lui Da Vinci va fi prezentat pe 17 mai 2006, in deschiderea editiei din acest an a Festivalului International al Filmului de la Cannes.

De la regizorul Ron Howard, producatorul Brian Grazer si scenaristul Akiva Goldsman, echipa castigatoare a unui Premiu Oscar pentru filmul A Beutiful Mind, si producatorul John Calley (nominalizat la Premiul Oscar pentru filmul The Remains of the Day), vine versiunea pentru cinema a Codului lui Da Vinci, scris de Dan Brown, unul din romanele cele mai populare si dezbatute ale timpului nostru, cu o distributie condusa de dublul laureat al Premiului Oscar Tom Hanks alaturi Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jurgen Prochnow, Paul Bettany si Jean Reno.

Faimosul semiolog Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat intr-o noapte la Muzeul Luvru unde un custode a fost ucis, lasand in urma sa o urma misterioasa plina de simboluri si indicii.

Fiind in joc propria sa supravietuire, Langdon, ajutat de agenta de politie criptolog de profesie Sophie Neveu (Audrey Tautou), descopera o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse in operele lui Leonard da Vinci, toate conducand la o societate dedicata pazirii unui secret stravechi, ramas ascuns timp de 2000 de ani.

Cei doi pornesc intr-o cursa prin Paris, Londra si Scotia, adunand indicii in timp ce incearca cu disperare sa sparga codul si sa descopere secretele care vor zgudui chiar temelia omenirii.

Subiectul pe larg
Aflat in Paris in interes de serviciu, profesorul care preda studiul simbolurilor religioase la Harvard, Robert Langdon (Tom Hanks) primeste un telefon urgent in miez de noapte.

Batranul custode al palatului Luvru, cu care Langdon urma sa se intalneasca, a fost ucis in muzeu. Profesorul este primul suspect al variantei franceze a FBI-ului, conduse de Capitanul Bezu Fache (Jean Reno).

Langa cadavru, politia a gasit un cifru ciudat. Rezolvand ghicitoarea enigmatica, Langdon descopera cu uimire ca aceasta duce la o serie de indicii ascunse in operele lui Da Vinci - indicii vizibile pentru toti, dar mascate ingenios de catre maestrul pictor.

Lui Langdon i se alatura talentata criptolog si agent al Guvernului, Sophie Neveu (Audrey Tautou) si cei doi afla ca decedatul custode era membru al societatii secrete numite Le Prieure de Sion - Staretia din Sion.

Intr-o cursa prin Luvru, Paris, Londra si mai departe, Langdon si Neveu se confrunta cu un inamic nevazut, care pare sa lucreze pentru Opus Dei - o organizatie catolica clandestina, sanctionata de Vatican - despre care se crede ca incearca de ani de zile sa puna mina pe secretul Staretiei.

Daca cei doi nu vor reusi sa descifreze puzzle-ul labirintic la timp, secretul Staretiei - si un adevar istoric incredibil - vor fi pierdute pentru totdeauna.

http://www.cinemagia.ro/movie.php/The_Da_Vinci_Code?movie_id=11490

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Geneza filmului Codul lui Da Vinci – de la carte, pe ecran
MesajTrimis: Sâm, 20 Mai 2006, 6:05 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Succesul fenomenal al romanului lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci de abia incepea sa invadeze constiinta publicului, cand producatorul John Calley a fost incurajat de Presedintele lui Sony, Howard Stringer, sa citeasca cartea. „Am fost uimit de ea, fascinat. Am gasit-o un thriller de prima mana,” isi aminteste Calley. Imediat a optat pentru drepturile de ecranizare.

In acelasi timp, co-presedintele lui Imagine Entertainment, Brian Grazer, si partenerul lui, regizorul si producatorul Ron Howard, au fost de asemenea interesati in adaptarea cartii pentru marele ecran. In mod special, Grazer a fost intrigat de unele din problemele pe care le ridica. „Nu doar ca mi-a placut Codul lui Da Vinci ca lectura interesanta si captivanta, dar erau acolo in poveste unele chestiuni profunde, care mi-au captat atentia. Erau intrebari dspre istorie versus scrierea istoriei – intrebari pe care le-am gasit incitante si atragatoare.”

Cand Grazer si Howard au aflat ca John Callez Calley deja optase pentru drepturile de ecranizare, l-au abordat cu ideile lor despre versiunea pentru film a Codului lui Da Vinci si s-a format un parteneriat.

Motivul principal pentru care Howard era dornic sa regizeze Codul lui Da Vinci avea de a face cu iubirea sa pentru acest gen de aventura, de thriller. „Aceasta poveste are toate elementele de suspans traditionale si stilul care face ca un film sa aiba o naratiune antrenanta”, spune Howard. „Il convinge pe spectator sa mearga intr-o anumita directie pentru ca dupa aceea sa-l ia prin surprindere in fel si chip . De aceea povestea pe care Dan Brown a creat-o a captivat atat de mult pe cititorii sai. Incepe cu o enigma ca apoi sa evolueze ca un thriller dar dupa aceea, extraordinar, apare aceasta turnura fascinanta a evenimentelor.”

Colaborand anterior cu scenaristul Akiva Goldsman la filmul A Beautiful Mind si Cinderella Man, Howard a simtit ca el era alegerea fireasca pentru a adapta cartea lui Dan Brown. „A fost o situatie destul de intimidanta”, spune Howard. „Pana cand producatorii s-au decis sa o ecranizeze, cartea a trecut de la a fi un succes de librarie la a fi o poveste istorica de rasunet. Nu am fost niciodata implicat intr-un proiect de film cum este acesta, unul care nu genereaza doar trairi si emotie si este antrenant, dar care sa declanseze asemenea discutii aprinse.”

Insusi Goldsman spune ca a fost un pic intimidat de sarcina pe care o avea, aceea de a adapta fenomenul literar si best-seller-ul lui Dan Brown pentru ecran, de vreme ce atat de multi oameni au citit cartea si si-au imaginat-o in mintea lor. „Am fost foarte impresionat de carte si nu am avut nici o idee despre cum sa o adaptez din moment ce este atat de complexa, plina de labirinturi si piese de fictiune complicate”, se confeseaza Goldsman. „Reactia mea a fost una de intimidare. Dar cand am inceput sa discut cu Ron, acesta avea o idee foarte clara despre ceea ce dorea sa faca in film, incat mi-a schimbat si mie parerea si mi-a dat incredere sa incerc.”

Dublul laureat al Premiului Oscar, Tom Hanks, care-l interpreteaza pe protagonistul lui Dan Brown, profesorul Robert Langdon, recunoaste si el provocarile de a adapta o astfel de carte de succes pentru marele ecran: „Trebuie sa oferi fiecarui cititor ceea ce el se asteapta, deoarece, sincer vorbind cartea este intr-adevar buna”, spune Tom Hanks. „Poti sa il schimbi, sa il faci diferit, dar trebuie sa fii sigur ca il vei face mai bun. Sarcina lui Akiva in a adapta ceva atat de special precum este Codul lui Da Vinci, este o intreprindere monumentala, dar datorita foarte bunelor sale instincte ca scenarist face o treaba foarte buna”.

Producatorii filmului au discutat cu Brown in mod frecvent pe timpul scrierii adaptarii. „Dan a fost accesibil dovedind multa integere si dorinta colaborare , acceptand faptul ca ,bineinteles, scenariul nu avea sa fie o versiune identica cu cea a romanului”, isi aminteste Howard. „El stia ca va trebui sa il modificam cumva. A fost o sursa extrem de importanta ajutandu-ne sa interpretam lucrurile pe care el le-a studiat sau citit, inclusiv multe amanunte pe care le-a descoperit dupa ce a scris cartea si care si-au gasit locul in scenariu. Deci, filmul nostru este in parte o aducere la zi a versiunii adnotate a Codului lui Da Vinci.”

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 23 Mai 2006, 12:46 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Intunericitul
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 21/Mai/2006
Mesaje: 12




Un rahat de film ca si autorul cartii de altfel, facut de si pentru americani prosti. Brown asta e ca un Coelho al americii care scrie carti pentru domnisoarele pasionate de literatura "citibila" in metrou si "povestibila " seara in Bamboo. .... poftim cultura!
PS: recomand cu caldura Tarantino pentru filme de calitate si nu rebuturi
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 23 Mai 2006, 6:30 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




mi-a placut filmul si am intalnit multe persoane care au aceeasi parere

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 23 Mai 2006, 9:41 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Intunericitul
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 21/Mai/2006
Mesaje: 12




Coelho ai citit? Evil
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Sâm, 27 Mai 2006, 10:05 am Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Filmul "Codul lui Da Vinci" realizat dupa cartea cu acelasi nume publicata de scriitorul Dan Brown a avut incasari record in primul weekend de la lansare: 224 de milioane de dolari in toata lumea. In topul filmelor cu cele mai mari incasari, pelicula se claseaza imediat dupa "Razboiul stelelor: Razbunarea Sith", care a inregistrat anul trecut in aceeasi perioada incasari de 235 de milioane de dolari.

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 16 Iun 2006, 10:14 am Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Doda
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Iun/2006
Mesaje: 439
Locație: Timisoara




am vazut filmul si acum sunt pe la jumatatea cartii... nu mi se pare o minune de film dar merita vazut makr asa pentru a avea termen de comparatie...

_________________
I don't know whether I'm alive and dreaming or dead and remembering.
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Lun, 31 Iul 2006, 1:17 am Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
onutza
Silver Member
Silver Member
Data înscrierii: 30/Mai/2006
Mesaje: 211
Locație: cimitiru` vesel




totusi codul lui davinci e o mare porcarie cu "P".i s-a facut multa publicitate si de aia a avut asa multe incasari..sunt filme mult mai bune ca asta cu toate ca n-au avut asa incasari mari.mie mi-ar fi rusine in locu` lu brown sa mai ies pe strada Evil ..fii dom'le original!!!!

_________________
I am the lord&master
You all are bastards
Worship me..
Or i'll stab your eyes `till you bleed
muahahahhaa!!!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mar, 22 Mai 2012, 3:49 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
Illy18
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 22/Mai/2012
Mesaje: 5




Nu am fost prea impresionata de film, si nici de ideea care a stat la baza filmului. Putin de natura SF daca ma intrebati pe mine!
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Mie, 25 Iul 2012, 4:24 pm Go top: The Da Vinci Code Răspunde cu citat (quote)
emilia
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 14/Iun/2012
Mesaje: 42




Intradevar este SF, dar ideea de baza mie mi-a placut. Nu am citit cartea, dar am de gand sa o fac.
Vezi profilul utilizatorului

The Da Vinci Code
 Pagina de start a forumului Club Z » Filme
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara