Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Chicane (Nick Bracegirdle)
MesajTrimis: Dum, 14 Mai 2006, 3:08 pm Go top: Chicane (Nick Bracegirdle) Răspunde cu citat (quote)
Dj @!exx
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 69
Locație: Craiova




Nick Bracegirdle este numele real al lui Chicane, care este considerat la ora actuala ca unul dintre cei mai buni producatori/compozitori din Marea Britanie. Piesa care l-a propulsat in atentia tuturor a fost Offshore, aparuta in decembrie 1996. Inainte de a fi lansata, piesa era o favorita a lui Jose Padilla, si era mereu auzita in forma sa ambientala, la legendarele sesiuni din renumitul Cafe del Mar. Dupa ce a remixat-o, Nick Bracegirdle a lansat-o marelui public si asa a devenit un succes enorm: s-a vandut in 100.000 de copii doar in UK si a aparut pe 130 de compilatii.

Daca ascultam muzica lui Chicane, nu o sa ne miram ca una din principalele influente asupra sa a avut-o albumul Oxygene al lui Jean Michel Jarre. Totul a inceput cand Nick avea 11-12 ani si fiind in vacanta, a auzit piesa lui Jarre, o muzica pe care nu mai avusese prilejul sa o asculte. La acea vreme studia pianul si chitara clasica, si de aici probabil vine si simtul sau pentru melodie. Dar acea melodie i-a schimbat total viziunea asupra muzicii. Dupa mari eforturi a reusit sa isi cumpere 2 keyboards analogice si asa au aparut primele incercari in studio. O alta piesa care l-a marcat pe Nick a fost Anthem a eroilor rave, N-Joi.

Inainte de a-si incepe cariera muzicala era student la design si dupa un business esuat in domeniu, a hotarat sa traiasca mai greu, dar sa faca ceva ce ii place: si acest ceva era muzica. Primul sau proiect muzical a fost denumit Disco Citizens si alaturi de Nick se afla Leo Elstob. Primul single a fost piesa Right Here Right Now aparut sub egida Deconstruction Records in iulie 1995 si care a atins Top 40. Nemultumit de label, in 1996 Nick Bracegirdle isi creeaza propriul label, Modena Records si Cyanide Music. Si vor colabora in continuare cu label-ul lui Alex Gold, Xtravaganza.

Nick si Leo isi schimba numele in Chicane, si apare Offshore. Piesa a intrat direct pe locul 14 in topul englez, a fost locul I in topul Mixmag Buzz, in topul single-urilor de dans si in MTV Dancefloor Chart. In ciuda succesului, Leo Elstob paraseste Chicane, si Nick ramane pe cont propriu, dar continua sa lucreze la cele doua proiecte ale sale: Chicane si Disco Citizens.

In 1999, apare piesa Saltwater, care a inregistrat un succes imens. Piesa includea si un sample din cantecul Theme From Harry's Game, semnata Clannad. Dar in scurt timp, Nick o invita pe Maire Brennan in studioul sau si reinregistreaza partea vocala. Urmeaza si videoclipul, care a fost filmat pe o plaja si in legendarul club Gatecrasher din Sheffield.

In aprilie 2000 apare al doilea album semnat Chicane: Behind The Sun. Albumul este o impresionanta mixtura de piese ambientale si piese dance pline de energie. In 2001 Chicane produce o compilatie de muzica ambientala, cu numele Visions Of Ibiza, un dublu CD ce s-a bucurat de un real succes.

In afara de proiectele personale, Nick a fost solicitat sa remixeze multe piese ale unor artisti ca BT, Everything But The Girl, B*Witched si Bryan Adams. El vrea sa fie un muzician multi-orientat, de la albumele proprii pana la muzica pentru filme si remixuri, "I want to do everything!". Si dupa cum se prezinta situatia, se pare ca nu e departe.

sursa: mixed.ro

_________________
Să fiţi mereu, cu gândul limpede şi sufletul împăcat, şi ţineţi minte: “stay real… stay tune… keep on Trance!”
Vezi profilul utilizatorului

Chicane (Nick Bracegirdle)
 Pagina de start a forumului Club Z » DJs & Producers
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara