Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Nou vierme in Yahoo Mail
MesajTrimis: Mar, 13 Iun 2006, 9:50 pm Go top: Nou vierme in Yahoo Mail Răspunde cu citat (quote)
YuLee
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 357
Locație: Timisoara




Viermele recent descoperit poarta denumirea de Yamanner si exploateaza o vulnerabilitate din JavaScript pentru a infecta mailurile din toate versiunile Yahoo, exceptand nou lansatul Yahoo! Mail Beta.

Chiar de luni dimineata, compania Symantec a trimis avertizari tuturor clientilor sai din DeepSight Threat Management System in legatura cu viermele pe care, in ciuda raspandirii sale, l-a catalogat drept o amenintare de nivel doi, intr-un sistem al carui maxim il reprezinta nivelul cinci.

“Viermele foloseste niste metode noi. Exploateaza o vulnerabilitate JavaScript, asa ca userul nu trebuie sa deschida un fisier atasat pentru a fi infectat. S-a raspuns prin eliberarea unui antivirus si cei de la Yahoo lucreaza la un patch care sa repare problema, deci nu vream sa exageram amenintarea. Desi exista posibilitatea ca viermele sa afecteze un numar mai mare de persoane, este inoportun in acest moment ca nivelul amenintarii pe care o reprezinta sa fie ridicat”, a declarat Dean Turner, senior manager la Symantec Security Response.

Orice mail din casuta Yahoo care poarta mesajul “New Graphic Site” este purtator al virusului. Deschiderea mesajului conduce la infectarea computerului si ii permite viermelui sa se ‘reproduca’, trimitand mesaje similare tuturor celor aflati in lista de contacte a casutei de mail.

Pe langa aceasta actiune, Yamanner trimite informatiile legate de casuta postala la adresa unui server online suspectat de reprezentantii companiei Symantec ca urmeaza sa foloseasca informatiile pentru campanii de spam.

“Am facut toate demersurile necesare pentru a rezolva problema si pentru a-i proteja pe clientii nostri de eventualele atacuri viitoare din partea Yamanner. Solutia a fost distribuita automat tuturor celor ce folosesc Yahoo Mail, si nu necesita niciun fel de aport suplimentar din partea utilizatorului”, a declarat un reprezentant Yahoo.

_________________
Unde-i viitoru' de altãdatã!?

Vezi profilul utilizatorului

Nou vierme in Yahoo Mail
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara