Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Diferenta dintre zodiac si horoscop
MesajTrimis: Joi, 20 Sep 2007, 11:24 am Go top: Diferenta dintre zodiac si horoscop Răspunde cu citat (quote)
Luxian
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 1529
Locație: Timisoara




Pentru cei care nu stiu diferenta, uitati aici un articol de pe acvaria pentru lamurire

Citat:
INTREBARE: Care este diferenta dintre HOROSCOP si ZODIAC? Cum se spune corect "citesc horoscopul din ziar" sau "citesc zodiacul din ziar"?


RASPUNS: HOROSCOPUL
este un tabloul pozitiei astrelor intr-un anumit moment, interpretat de astrolog pentru momentul ales. Exista horoscopul natal - care descrie momentul nasterii individului, horoscopul unui eveniment - care analizeaza momentul producerii unui anumit eveniment - istoric, personal etc. Horoscopul ia in calcul locul, momentul - ziua, luna, anul, ora si minutul - pentru analiza unui eveniment.


ZODIACUL este zona circulara a sferei ceresti care inconjoara pamantul, o fasie mediana pe cer, pe care Soarele o parcurge de la rasarit pana la apus si pe care sunt insiruite constelatiile ziodiacale. Pe zodiac se afla cele 12 zodii fiecareia corespunzandu-i cate 30 de grade - asadar 12 zodii x 30 grade formeaza un cerc complet de 360 de grade. Intr-un moment al zilei intr-un punct al globului, sunt vizibile 180 de grade ale boltei ceresti, cealalta jumatate fiind in partea opusa a globului. Soarele parcurge intreg zodiacul intr-un an - adica o zodie in aproximativ o luna - iar cele 12 constelatii - deci zodiacul - parcurg bolta cereasca in 24 de ore. Zodiacul este, totdata, si textul descriptiv al celor 12 zodii, la general, iar horoscopul este descrierea influentelor unei configuratii astrale intr-un anumit moment. Zodiacul se refera la zodii, horoscopul se refera la tot complexul de elemente astrale ce corespund unui anumit moment cosmic (pozitia planetelor in zodii, casele astrologice, aspectele planetare etc)

Forma corecta de exprimare este:
- "citesc horoscopul zilnic din ziar" - si NU "citesc zodiacul zilnic din ziar".
- "citesc caracteristicile zodiei mele in zodiac" - si NU "citesc caracteristicile zodiei mele in horoscop" Acest caz este valabil doar daca aceste caracteristici apar intr-un horoscop personal realizat de un astrolog pornind de la datele dv. exacte de nastere.
- "dupa zodiac, Leul si Berbecul sunt zodii compatibile - si NU "dupa horoscop, Leul si Berbecul sunt zodii compatibile"

ZODIACUL este textul general, universal valabil in orice moment. HOROSCOPUL este un text particular pentru un anumit moment.


Sursa: www.acvaria.com

_________________


Subliminal message: support open source!
Vezi profilul utilizatorului

Diferenta dintre zodiac si horoscop
 Pagina de start a forumului Club Z » Află cine esti!
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara