Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Victima unui viol, condamnata la 200 de lovituri cu biciul !
MesajTrimis: Vin, 23 Noi 2007, 3:10 am Go top: Victima unui viol, condamnata la 200 de lovituri cu biciul ! Răspunde cu citat (quote)
Maleficus
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Mai/2006
Mesaje: 314
Locație: Purgatoriu




Judecarea unui caz de viol din Regatul Arabiei Saudite a atras atentia publica in Occident dupa ce, o femeia care a fost abuzata, in loc sa fie considerata victima, a fost invinuita si pedepsita la 200 de batai cu biciul si sase luni de inchisoare, scrie CNN.

Aceasta actiune a justitiei din Arabia Saudita a revoltat mai multe organizatii de apararea a drepturilor omului care au cerut regelui Abdullah sa renunte la acuzatiile impotriva victimei violului.

Cazul a zdruncinat opinia publica saudita cu privire la justetea sistemului legal din aceasta tara. O femeie casatorita din regiunea Qatif, in varsta de 19 ani, care se intalnise cu un barbat ce nu facea parte din familia ei, au fost surprinsi in urma cu un an, de catre un grup de sapte barbati, care apoi au violat-o pe femeie, sustine avocatul acesteia, Abdulrahman al-Lahim.

Femeia si barbatul au fost atacati in timp ce se intalnisera pentru ca barbatul sa ii inapoieze fetei, o veche fotografie. Conform legilor saudite, o femeie nu are voie sa se intalneasca cu un barbat strain, care nu face parte din familia ei.

In octombrie 2006, tanara fusese pedepsita sa primeasca 90 de lovituri cu biciul. Aceasta sentinta a fost de curand dublata insa, la 200 de lovituri cu biciul careia i s-au adaugat si sase luni de inchisoare. Decizia curtii saudite a fost motivata de faptul ca fata a vorbit presei despre cazul sau.

De asemenea, si avocatul tinerei arabe a fost suspendat din functie, din aceleasi motive, fapt care a iritat si mai tare organizatiile de aparare a drepturilor omului.

„Protestul nostru nu priveste doar acest caz particular al fetei din Qatif, ci are legatura cu orice femeie din Arabia Saudita”, a declarat Fawzeyah al-Oyouni, fondatoarea Asociatiei Saudite pentru Apararea Drepturilor Femeilor.

„Ne este teama pentru vietile noastre, pentru vietile surorilor noastre, ale fiicelor noastre si pentru fiecare femeie din Arabia Saudita. Iar faptul ca au luat unei femei pana si dreptul de afi reperezentat in justitie de un avocat, este inacceptabil si este aproape similar cu actul violului ”, a mai adaugat al-Oyouni.

Organizatia Drepturilor Omului a declarat in acelasi timp ca a cerut regelui saudit Abdullah „sa renunte cat mai urgent la acuzatiile impotriva femeii, victima a violului si sa ordone curtii ca avocatul acesteia sa isi reia toate prerogativele”, informeaza CNN.

„In acest moment, femeia nu are avocat si cred ca au recurs la aceasta actiune pentru a o izola si pentru a o indeparta de orice drept de baza al unei societati”, a declarat fostul avocat al femeii saudite.”Nu vom accepta aceasta judecata si voi face tot posibilul pentru ca dreptatea sa isi faca loc si sa o reprezint in continuare pe tanara”, a mai mentionat avocatul Abdulrahman al-Lahim.

In legislatia saudita, femeile sunt subiectul multor restrictii, ceea ce include si un foarte drastic cod al vestimentatiei, interzicerea ca acestea sa conduca masini, chiar si interdictia de a se opera sau de a calatori fara acordul unui barbat. De asemenea, femeilor le este interzis sa voteze sau sa depuna marturie intr-un proces in care martori sunt si persoane de sex masculin.

Totusi, guvernul saudit a intreprins in cursul anului trecut, cativa pasi meniti a le facilita femeilor accesul la mai multe drepturi. Guvernul saudit a infiintat chiar o curte speciala care trebuie sa se ocupe de abuzurile in familie, ale caror victime sunt femeile, a adoptat o noua lege a muncii care se adreseaza drepturilor femeilor care muncesc si a creat chiar si o comisie care se ocupa cu supravegherea drepturilor omului, informeaza CNN.

Sub auspiciul acestor noi progrese facute de guvernul Arabiei Sudite, oraganizatiile de aparare a demnitatii umane condamna in termeni foarte duri, rezolvarea in justitie a cazului femeii din Qatif.

Sursa : 9AM , 21.11.2007

_________________
www.chez-simone.ro Rochii de seara
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Vin, 23 Noi 2007, 3:31 am Go top: Victima unui viol, condamnata la 200 de lovituri cu biciul ! Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




nu-mi vine sa cred Neutral
chiar mai sunt regiuni in care femeile au atatea interdictii...

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Victima unui viol, condamnata la 200 de lovituri cu biciul !
 Pagina de start a forumului Club Z » Off - Topic
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara