Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Cosmote: 1,23 mil de clienti si venituri de 43,8 mil de euro
MesajTrimis: Vin, 23 Feb 2007, 10:30 pm Go top: Cosmote: 1,23 mil de clienti si venituri de 43,8 mil de euro Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti
Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a raportat pentru anul trecut venituri de 43,8 milioane de euro, in crestere de peste cinci ori fata de opt milioane de euro in 2005, in timp ce pierderile operationale ale companiei s-au marit de peste trei ori, pana la 65,7 milioane euro.

Raportul companiei arata ca pierderile EBITDA (inainte de plata dobanzilor, a taxelor, includerea deprecierii si amortizarii) ale Cosmote Romania au ajuns anul trecut la 65,7 milioane de euro.

Cel mai tanar jucator de pe piata telefoniei mobile din Romania a raportat in cel de-al patrulea trimestru venituri de 17,2 milioane de euro, in timp ce pierderile operationale au insumat 19,4 milioane de euro.

“Compania din Romania este singura subsidiara a grupului care a terminat anul trecut cu pierderi, fata de restul filialelor care au evoluat bine in termeni ai profitabilitatii, iar cifrele de afaceri au fost in crestere”, se arata in raportul companiei elene.

Compania avea la finele anului trecut 1,23 de milioane de clienti, dupa ce a atras circa 556.000 in ultimul trimestru, din care 19% cu servicii pe baza de abonament. Pe ansamblul anului, numarul de clienti a urcat cu 1,17 milioane.

Potrivit reprezentantilor greci, compania a inregistrat un ultim trimestru al anului trecut foarte bun in conditiile in care au fost depasite obiectivele operationale, iar numarul de clienti a sporit cu 556.000 pana la 1,23 de milioane de clienti. Dintre clienti atrasi in ultimul trimestru, 19% au apelat la serviciile pe baza de abonament. Cota de piata a Cosmote Romania este estimata la aproximativ 7%, conform raportului publicat de operatorul elen.

In prezent, pe piata romaneasca, aproape 95% din populatie are acces la reteaua Cosmote, care acopera teritoriul national in proportie de 72%, dupa ce grecii au investit peste 220 de milioane euro.

Cosmote a anuntat la nivel de grup majorarea cu 6,1% a profitului net inregistrat anul trecut, comparativ cu anul 2005, in conformitate cu prognozele pietei.

"Anul 2006 a fost unul crucial pentru Cosmote, tactica noastra agresiva de extindere pe piata internationala dand deja roade", a declarat directorul executiv al companiei grecesti, Evangelos Martigopoulos.

Profitul net a crescut pana la 360,5 milioane euro (473,6 milioane dolari), depasind nivelul inregistrat in 2005, de 340 milioane euro. in plus, numarul abonatilor companiei a urcat cu 35,4% pana la 11,2 milioane, a precizat compania in comunicat.

Profitul operational (EBITDA) pentru anul 2006 a crescut cu 16,1% pana la 876,2 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 32,5% pana la 2,38 miliarde euro.

Grupul de retail Germanos, achizitionat de Cosmote in cursul anului trecut si ale carui rezultate au fost incluse pentru prima data in raportul Cosmote in al patrulea trimestru al 2006, a anuntat venituri de 251,7 milioane de euro in acel trimestru, a precizat Cosmote.

Orange Romania este cel mai important jucator de pe piata locala de telefonie mobila, cu 8,04 milioane de clienti la finele anului trecut, urmat de Vodafone Romania cu 7,71 milioane. Un alt player este Telemobil cu aproximativ 500.000 de clienti.

http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/25945

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Cosmote: 1,23 mil de clienti si venituri de 43,8 mil de euro
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara